Amics/gues del restaurant Roma, avui us volem presentar diferents tipus de Maioneses i els seus ingredients i elaboració:

Maionesa casolana

Ingredients:
– 1 tassa d’oli
– 1 ou
– Suc d’1/2 llimona
– Surt

Elaboració de la maionesa casolana:

El primer és batre l’ou i anar agregant molt a poc a poc l’oli. Fent-ho amb liquadora o batedora, s’aconsegueix que espesseixi abans. En moure la batedora, primer batem les gemmes i anem pujant el braç a poc a poc fins que emulsioni la mescla.

Quan hagi espessit la mescla d’oli i ou, se suma el suc de llimona i la quantitat de sal desitjada. La maionesa estarà llesta quan la textura sigui cremosa.

Maionesa casolana sense ou

Ingredients:
– 1 l de llet descremada
– ½ litre d’oli d’oliva
– Suc de ½ llimona
– Surt

Elaboració de la maionesa casolana sense ous:

Posem la llet a temperatura ambienti en un got de batedora juntament amb un polsim de sal i el suc de la llimona. Després batre amb la batedora elèctrica, i agreguem a raig fino l’oli fins a aconseguir una salsa tipus maionesa, al gust.

Aquesta maionesa la hi pot *aromatizar amb mostassa, curri, pebre i donar-li sabors diferents amb fruites o de verdures liquades.

Maionesa casolana amb iogurt:

Es pot seguir gaudint d’una maionesa casolana substituint els ous per iogurt.

Posem un iogurt natural, salpebrem i ho barregem amb la batedora. Mentre afegim oli d’oliva a poc a poc fins que emulsioni. Aquesta salsa és molt suau i resulta deliciosa en peixos i verdures.

Maionesa vegetal:

Ingredients:
– 2 papes
– 1 pastanaga
– 2 *cucharaditas de sal
– 1/2 tassa d’oli
– 1/2 tassa de suc de llimona

Elaboració per a la maionesa vegetal:
Bullir les patates i la pastanaga. Tallar en trossos, posar tebis en la liquadora amb els altres ingredients i després batre.

Si està massa espessa, agregar unes gotes de llet.

Maionesa vegana de remolatxa

Ingredients:

– Una cambra de tassa de llet de *soya
– Una tassa d’oli de girasol
– Una dent d’all
– El suc de mitja llimona
– Mitjana remolatxa
– Surt i pebre

Elaboració per a la maionesa vegana de remolatxa:
Ratlla la remolatxa i pica la dent d’all. Mentrestant, col·loca la llet de soya en el got de la batedora i comença a batre, a mesura que afegeixes l’oli de girasol en forma de fil, a poc a poc.

Una vegada que la maionesa s’estigui formant i vagi prenent consistència, afegeix l’all i la remolatxa. Mol fins que prengui la clàssica tonalitat del vegetal, condimentant amb el suc de la llimona, la sal i el pebre.

Maionesa de pastanaga

Ingredients:
– 650 g de pastanaga crua
– 1/4 tassa d’oli (oliva, blat de moro, girasol)
– Una dent d’all
– 1/4 *cdta de sal
– suc d’1/2 llimona
– pebre a gust

Elaboració per a la maionesa de pastanaga:

Tallar i cuinar les pastanagues fins que estiguin tendres, però no re-cuites. Deixar-les refredar una mica i processar juntament amb tots els ingredients fins a obtenir una crema suau i homogènia.

Es pot anar agregant més oli en forma de fil mentre es bat per generar una emulsió més saborosa. Es refrigera durant 6 dies; no congelar o perdrà la forma i el sabor.

Us animem a que, si coneixeu algun altre tipus, ho pogueu compartir en el nostre mur de facebook !!

Gràcies família

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies