Amics/gues del restaurant Roma, avui us volem presentar diferents tipus de Maioneses i els seus ingredients i elaboració:
Maionesa casolana
Ingredients:
– 1 tassa d’oli
– 1 ou
– Suc d’1/2 llimona
– Surt
Elaboració de la maionesa casolana:
El primer és batre l’ou i anar agregant molt a poc a poc l’oli. Fent-ho amb liquadora o batedora, s’aconsegueix que espesseixi abans. En moure la batedora, primer batem les gemmes i anem pujant el braç a poc a poc fins que emulsioni la mescla.
Quan hagi espessit la mescla d’oli i ou, se suma el suc de llimona i la quantitat de sal desitjada. La maionesa estarà llesta quan la textura sigui cremosa.
Maionesa casolana sense ou
Ingredients:
– 1 l de llet descremada
– ½ litre d’oli d’oliva
– Suc de ½ llimona
– Surt
Elaboració de la maionesa casolana sense ous:
Posem la llet a temperatura ambienti en un got de batedora juntament amb un polsim de sal i el suc de la llimona. Després batre amb la batedora elèctrica, i agreguem a raig fino l’oli fins a aconseguir una salsa tipus maionesa, al gust.
Aquesta maionesa la hi pot *aromatizar amb mostassa, curri, pebre i donar-li sabors diferents amb fruites o de verdures liquades.
Maionesa casolana amb iogurt:
Es pot seguir gaudint d’una maionesa casolana substituint els ous per iogurt.
Posem un iogurt natural, salpebrem i ho barregem amb la batedora. Mentre afegim oli d’oliva a poc a poc fins que emulsioni. Aquesta salsa és molt suau i resulta deliciosa en peixos i verdures.
Maionesa vegetal:
Ingredients:
– 2 papes
– 1 pastanaga
– 2 *cucharaditas de sal
– 1/2 tassa d’oli
– 1/2 tassa de suc de llimona
Elaboració per a la maionesa vegetal:
Bullir les patates i la pastanaga. Tallar en trossos, posar tebis en la liquadora amb els altres ingredients i després batre.
Si està massa espessa, agregar unes gotes de llet.
Maionesa vegana de remolatxa
Ingredients:
– Una cambra de tassa de llet de *soya
– Una tassa d’oli de girasol
– Una dent d’all
– El suc de mitja llimona
– Mitjana remolatxa
– Surt i pebre
Elaboració per a la maionesa vegana de remolatxa:
Ratlla la remolatxa i pica la dent d’all. Mentrestant, col·loca la llet de soya en el got de la batedora i comença a batre, a mesura que afegeixes l’oli de girasol en forma de fil, a poc a poc.
Una vegada que la maionesa s’estigui formant i vagi prenent consistència, afegeix l’all i la remolatxa. Mol fins que prengui la clàssica tonalitat del vegetal, condimentant amb el suc de la llimona, la sal i el pebre.
Maionesa de pastanaga
Ingredients:
– 650 g de pastanaga crua
– 1/4 tassa d’oli (oliva, blat de moro, girasol)
– Una dent d’all
– 1/4 *cdta de sal
– suc d’1/2 llimona
– pebre a gust
Elaboració per a la maionesa de pastanaga:
Tallar i cuinar les pastanagues fins que estiguin tendres, però no re-cuites. Deixar-les refredar una mica i processar juntament amb tots els ingredients fins a obtenir una crema suau i homogènia.
Es pot anar agregant més oli en forma de fil mentre es bat per generar una emulsió més saborosa. Es refrigera durant 6 dies; no congelar o perdrà la forma i el sabor.
Us animem a que, si coneixeu algun altre tipus, ho pogueu compartir en el nostre mur de facebook !!
Gràcies família
Recent Comments