Itàlia és un país amb grans diferències, on són notables els costums de la cuina. La cultura italiana ofereix mitjançant el menjar una enorme informació sobre el país, orígens o tradicions.
Si investiguéssim més sobre els plats italians que tant desitgem, podríem descobrim que apareixen moltes dades rellevants i/o curiosos sobre Itàlia i, especialment sobre la seva gastronomia, la qual es manté desconeguda en moltes ocasions.
En aquest article vam mostrar les curiositats i costums d’aquest país a l’hora de “asseure’s a menjar”.
1 Itàlia ha creat la pizza més llarga del món
Els italians són tan fanàtics de les pizzes que en 2007, es van proposar crear la pizza més llarga del món. Es va elaborar a la ciutat de Massa, Carrara. La seva longitud aconseguia els 405 metres i la seva amplària era de 33 centímetres. La cocció va obstaculitzar el tràfic de diversos carrers i durant diverses hores, però va merèixer la pena ja que, ara aquesta pizza manté un Record Guinness.
2 Qui és el Senyor Alfredo?
Sempre hem escoltem lo bona que està la Salsa Alfredo o lo bons que estan els Fettuccine Alfredo, però… Algú coneix a aquest senyor?
Aquests plats no es coneixen amb aquests noms a Itàlia, ja que han estat inventats als Estats Units.
En la dècada de 1970, Alfredo Vaig donar Lelio (un Xef italià) va cuinar aquesta salsa per servir-la en un restaurant que va obrir a Nova York.
Aquesta recepta es va fer molt popular i va acabar difonent-se per tota Amèrica. Encara així, a Itàlia no és coneguda tal com l’originària Vaig donar Alfredo.
3 A la taula, però a l’estil italià
A l’hora de menjar, l’aigua, el pa i el vi han d’estar sempre presents. Aquests tres elements no poden faltar en una taula italiana. A més, els italians consideren supersticiós col·locar el pa a l’inrevés en la taula, això els podria portar mala sort a les seves cases.
4. Els Tagliatelle i el seu origen
Aquesta pasta allargada similar als espaguetis, encara que més plana, va ser inventada en honor a Lucrecia Borgia en 1480, Duquessa de Ferrara.
5. El cafè amb llet és només apte per al esmorçar
L’italià autèntic solament pren cafè amb llet en el desdejuni, a primeres hores del dia, normalment, acompanyat d’un croissant o unes galetes.
El seu esmorçar és simple i ràpid, no conté ou, ni cereals.
6. Les pizzes eren el menjar dels pobres
Originàriament, la pizza estava relacionada amb el menjar o cuina de la població més pobra. Però sobre l’any 1889, la reina Margherita d’Itàlia va provar aquesta recepta i va ordenar als seus cuiners elaborar diferents pizzes per provar.
Una de les pizzes estava formada amb els colors de la bandera italiana; blanc pel formatge Mozzarella, base vermella pels tomàquets i tonalitat verda per l’ús de l’alfàbrega. D’aquesta forma, el consum de pizzes es va estendre ràpidament i ara en l’actualitat encara mengem la pizza Margarita, en honor a aquesta reina.
7 La pizza més cara del món ve d’Itàlia
És la considerada Pizza Luigi XII, en honor al Brandy Luis XII Rèmy Martin i, amb un valor aproximat de 8300 €. Va ser realitzada pel Xef Renato Viola i s’elabora amb farina ecològica certificada, sal rosa d’Austràlia, llagosta fresca, tres tipus de caviar, freses de peixos i brandy.
8 La versió fregida de la pizza
Saps que hi ha una recepta en la qual la pizza es cuina fregida? En lloc d’utilitzar el forn per a la seva cocció, a Nàpols es fregeix la massa de la pizza en una paella, fins que aquesta queda ben inflada. Una vegada estigui ben cuinada, es procedeix a afegir la salsa de tomàquet natural, el formatge Parmesano i la fulla d’alfàbrega fresca.
9 Les etapes del menjar
Els italians es prenen seriosament els diferents menjars del dia. Per exemple, l’esmorzar sempre ha de començar amb el Antipasti, el qual conté formatges, olives salem i pernil entre uns altres. Seguidament, el Primer Piatoque, que sol ser el primer plat, la pasta. El segon plat és el plat fort, a Itàlia està basat en carns de diferents tipus, juntament amb una guarnició d’amanida fresca. Per finalitzar, una peça de fruita o unes riques postres dolces.
10 A la casa de la mama l’hora del menjar es respecta
Si caminem per algun petit poble o ciutat entre les 12h i 14h, veuríem que tothom està menjant. La cultura italiana té molt arrelada aquest costum, s’ha de respectar l’horari del menjar, molt més respectat a les ciutats italianes de l’interior.
Recent Comments