curiositats de la xocolata

Que tal família del Restaurant Roma! de ben segur que a la majoria de vosaltres us agrada la xocolata… cert?
Però… quins són els països que més consumeixen xocolata?
Aquest serà el nostre TOP Interessant del dia. El top 10 amb els països que més consumeixen xocolata.


Xifra expressa en KG per càpita. (Quilos per cap)
1. Suïssa: 11,4 
2. Regne Unit: 9,5 
3. Belgica: 8,7
4. Alemanya: 8.6
5. Irlanda: 8.1
6. Dinamarca. 7,9
7. Noruega: 6,1
8. Àustria: 6,0
9. Polònia: 5,6
10. Estats Units: 5,4

Que us sembla, i per celebrar-ho, aprofitarem per donar-vos la recepta de la Coulant de xocolata:

Ingredients:

4 ous
115 gr. xocolata fondant
75 gr. mantega
75 gr. sucre
75 gr. farina
Una mica de cacau en pols

Elaboració:

En un bol tirem els ous i el sucre i barregem bé amb l'ajuda d'unes varetes. A continuació incorporem la xocolata i la mantega, que haurem fos prèviament. Pots fondre'ls a el bany maría o en el microones, amb l'opció descongelar. Seguim batent tot fins que estigui ben integrat. Finalment afegim la mantega amb l'ajuda d'un tamizador. Aquest utensili és molt útil ja que gràcies a unes fulles, aconsegueix incorporar aire a la farina i així les masses queden molt més esponjosas. Hem d'aconseguir que tots els ingredients quedin ben barrejats perquè resulti una mescla homogènia.
Per fornear els nostres coulants utilitzarem unes "flaneras" ben impregnades amb mantega, per evitar que es peguin. Després anem a espolsegar amb una mica de cacau en pols, o si preferiu, farina. Cal cerciorar-se que quedin ben impregnats els laterals el motlle amb la pols, i després sacsejar l'excés. Finalment cal emplenar les "flaneres" amb la preparació. Les quantitats que hem utilitzat són ideals per a quatre coulants.

La recepta ja està gairebé llesta, solament cal deixar-la reposar en la nevera durant dotze hores o dues hores en el congelador. Precalentar el forn a 220 graus i cuinar els coulant deu minuts. Solament mancada desmoldar amb l'ajuda d'un ganivet, i a menjar! Està exquisit acompanyat amb fruites, nata o gelat.

Com sempre amics/gues, us animem a penjar al nostre Facebook les vostres creacions !!

Fins la propera